Дитяча кімната – це дуже своєрідне приміщення. Мабуть, ні одна кімната не піддається такій кількості перестановок і змін інтер’єру як дитяча.

Дитячі меблі повинні бути багатофункціональні й по можливості мати можливість “рости” разом з дитиною. Зараз на ринку можна зустріти досить великий спектр дитячих меблів – столів та стільців – сидіння і спинка яких переміщаються і міцно закріплюються по висоті і нахилу. Так як різноманітність інтересів дитини важко передбачити, то дитячі меблі-трансформер стануть ідеальним виходом. Прикладом таких меблів може служити стіл, який при необхідності перетворюється, як у парту, так і в мольберт.

Взагалі дитячі меблі повинні бути:

Легкими – щоб дитина сама могла її посунути або переставити;
Стійкими – дитина буває досить незграбною, а тому стійкі дитячі меблі захистить її від травм;
Ергономічними – зростаючий організм, як ніякий інший потребує того, щоб йому нічого не заважало, ергономічні дитячі меблі не дозволять дитині отримати викривлення хребта та інші неприємні хвороби;
Екологічними – дитячі меблі повинні повною мірою відповідати екологічним стандартам, щоб ні в якому разі випадково не зашкодити дитині;
Комфортними – маленькій дитині важко пояснити, чому йому необхідно сидіти тут або там, тому зручні дитячі меблі зроблять це завдання більш простим;
Яскравими і красивими – завдяки тому, що дитині буде подобатися його меблі, він швидше навчиться користуватися ними сам і утримувати свої речі в порядку.

Багато вимог, але що поробиш – дитячі меблі це окрема стаття, як витрат, так і виробництва.

Як вибрати меблі дитячі, щоб вони відповідали усім вимогам і сподобалася дитині? Це можете зробити тільки Ви разом з дитиною.

Ліжко бажано придбати двоярусне, навіть якщо у Вас одна дитина. Знявши нижній ярус, внизу можна зробити дуже багато – від місця для зберігання іграшок, до романтичного куточка, завісити тканиною і це нагадуватимє намет. А якщо з’явиться друга дитина, то дитячі меблі не зажадають істотного оновлення – достатньо поставити ярус на місце.

Дитячі меблі для дошкільнятка не повинні захаращувати кімнату, тому що для дитини в цьому віці важливіше мати місце для ігор, аніж – куди складати речі. Тому шафи повинні бути невеликими і зручними. Як вже говорилося – вони повинні залучати дитину, бути зручної форми, яскравого забарвлення, оригінальними, щоб йому хотілося з ними возитися, розкладати свої речі. Можна замість дверцят використовувати для дитячих меблів фіранки і дитині буде здаватися, що він ховає речі, а не прибирає. Для іграшок можна використовувати не полиці, а скриню, і знову ж таки прибирання перетворитися для дитини в гру.

Кількість моделей дитячіх меблів, представлених на нашому сайті, дозволяють створити інтер’єр кімнати на будь-який смак – головне не забувати, що це кімната для дитини буде зроблена для нього і їй в ній жити.

Залишити відповідь