В першу чергу потрібно пам’ятати, що облаштування дитячої кімнати базується на трьох ключових параметрах: функціональність, безпека і позитивні емоції. Недостатнє дотримання хоча б одного з них змушує забути про будь-який комфорт для твого малюка.

Дитяча кімната – це територія самого маленького члена сім’ї, тому треба з особливою ретельністю підійти до її оформлення. Важливо продумати кожну дрібницю.

Говорячи про функціональність, важливо розуміти, що дитяча кімната – це не просто спальня, а в перші роки дитини, ще й ігровий майданчик. Тут має бути достатньо місця, щоб помістити не тільки ліжко, але і зберігати іграшки, а також можливість грати з ними, не сковуючи себе в рухах.

Також потрібно пам’ятати про кількість дрібних деталей. Розглядання дрібних завитків на килимі або шпалерах, за твердженням фахівців, допоможе розвинути уяву твого малюка.

З точки зору безпеки дитячої кімнати, в першу чергу слід звернути увагу на циркуляцію повітря в приміщенні, розетки і електричні прилади, а також відсутність гострих кутів. З циркуляцією повітря все досить просто: дитяча кімната повинна добре провітрюватися. Чи не за яких обставин не допускається навіть мінімальну присутність протягів, адже дитячий імунітет ще не так захищений навіть від найменшої застуди.

З розетками все трохи складніше. З одного боку, їх має бути достатня кількість, адже з кожним роком у дитини все більше буде з’являтися електронних іграшок і навіть дитячих гаджетів, які вимагають електроживлення. У той же час, велика кількість розеток небезпечно, особливо з огляду на сучасні тенденції встановлювати їх над плінтусом, куди легко дотягнеться рука малюка. Тому, позбутися заздалегідь про заглушки, а також якості встановлюються розеток, щоб вони були міцними і безпечними.

Найкраще підійдуть меблі з дерева – натурального і екологічно чистого матеріалу.

Нарешті, позитивні емоції можуть подарувати інтер’єр дитячої кімнати, виконаний без різких і агресивних кольорів.

Діти ведуть активне життя поза домом – у школі чи дитячому садку. Тому, приходячи додому, вони повині потрапити в більш спокійну атмосферу, що допоможе зняти збудженість і погасити його високу активність. Фахівці радять віддавати перевагу теплим оливковим, рожевим і жовтим тонам, а також радять уникати фіолетових і яскраво-червоних відтінків.

З роками у малюка з’являться свої інтереси, і він напевно захоче, щоб його кімната нагадувала йому про улюбленому мультфільмі або комп’ютерній грі. Тому, не дивуйся, якщо через якийсь час дитяча кімната буде наповнена персонажами Черепашок-ніндзя або Angry Birds – головне, щоб вона приносила радість дитині і бажання в ній перебувати.

У дитячій кімнаті обов’язково повинні бути:

Стілець. Висота підбирається просто – спина при посадці щільно прилягає до спинки стільця, а ноги зігнуті під прямим кутом вільно дістають до підлоги. Спинка стільця повинна бути зручною.
Стіл. На стільниці поміщаються: розгорнутий альбом, настільна лампа, підставка з ручками і олівцями. Можна розмістити освітлення на стіні, тим самим заощадивши місце на столі. Бажано мати тумбочку для корисних дрібниць. Місця під столом повинно вистачати для того, щоб дитина простягла ноги.
Шафа. Невисокий і стійкий – відповідає зростанню твоєї дитини, щоб він самостійно міг розкласти свої речі
Ліжко. Нерозбірна конструкція з невисокою спинкою підійде найбільше. Якщо вільного місця недостатньо – купи диван “книжку”, або обладнаний механізмом викочування.

Залишити відповідь